Montaj Acoperis – Reparatii Acoperisuri

Nu sunteți sigur ce reprezintă un acoperiș în afară de șindrilă? Utilizați diagrama noastră numerică de acoperiș pentru a vă familiariza cu părțile comune ale unui acoperiș și cu straturile acestuia, astfel încât să puteți comunica cu încredere cu contractorul dvs. de acoperiș în timpul următorului dvs. proiect de acoperiș.

Aceasta este o diagramă numerotată a unui acoperiș rezidențial. Numerele din diagramă corespund listei numerotate din această postare pe blog care etichetează și definesc părțile comune și straturile unui acoperiș rezidențial cu șindrilă de acoperiș asfaltat.
Diagrama: Anatomia unui acoperiș – părți comune și straturi ale unui acoperiș rezidențial cu șindrilă asfaltică

Care sunt părțile comune ale unui acoperiș?
Cresta acoperișului: creasta acoperișului sau creasta unui acoperiș este linia orizontală care traversează lungimea acoperișului unde se întâlnesc cele două planuri ale acoperișului. Această intersecție creează cel mai înalt punct de pe un acoperiș, uneori denumit vârf. Șindrilele de șold și de creastă sunt special concepute pentru această parte a acoperișului.
Ventilație de creastă: o ventilație de creastă este o ventilație de evacuare care rulează orizontal de-a lungul vârfului acoperișului, permițând aerului cald și umed să iasă din pod. Utilizați calculatorul nostru de ventilație pentru a calcula cerințele de ventilație la mansardă și pentru a determina cât de multă ventilație de evacuare ați avea nevoie pentru a ventila în mod corespunzător acoperișul și mansarda.
Intermitent: intermitent este un material metalic instalat la deschiderile articulațiilor, în jurul coșurilor de fum și la orice ferestre sau lucarne pentru a preveni intrarea apei. Puteți recunoaște intermitentul ca niște trepte de scări metalice de-a lungul unui coș de fum sau pereți laterali pe un acoperiș.
Șold: Șoldul de pe un acoperiș este intersecția a două planuri de acoperiș care se întâlnesc pentru a forma o creastă înclinată care merge de la vârf la streașină. Șindrilele de șold și de creastă sunt special concepute pentru această parte a acoperișului.
Acoperiș de acoperiș: puntea acoperișului este baza structurală a sistemului de acoperiș și este de obicei realizată din lemn sau placaj.
Substrat pentru acoperiș: Substratul pentru acoperiș este un strat de material, de obicei sintetic sau din pâslă, care adaugă o protecție suplimentară deasupra punții acoperișului și sub șindrilă. Substratul sintetic ajută la respingerea umidității și oferă protecție împotriva infiltrării apei. Substratul sintetic devine o alegere populară a materialului față de pâslă datorită performanțelor dovedite de rezistență la apă și durabilității de lungă durată.
Valea acoperișului: Valea acoperișului este intersecția în formă de V între două acoperișuri înclinate care se unesc într-un unghi pentru a asigura scurgerea apei.
Șindrile arhitecturale laminate: șindrile arhitecturale laminate din asfalt conțin mai mult de un strat de file pentru a adăuga dimensiune, performanță și durabilitate acoperișului. Șindrilele arhitecturale sunt uneori denumite șindrilă tridimensională sau șindrilă laminată. Opusul șindrilelor arhitecturale sunt șindrilele cu trei file, care sunt produse ca un singur strat de file și apar plate sau fără dimensiunea unei șindrile laminate.
Fronton de acoperiș: un fronton de acoperiș este secțiunea triunghiulară a peretelui exterior la vârful acoperișului dintre un acoperiș înclinat și streașină. Un fronton de acoperiș este uneori denumit greblă.
Marginea de picurare a metalului: marginea de picurare a metalului este o bandă îngustă de metal necoroziv, utilizată la greblă și care ajută la gestionarea scurgerii apei, facilitând scurgerea apei pentru a proteja secțiunea subiacentă a unui perete.
Cămin: o cămin este o secțiune ridicată a acoperișului. Dormitoarele conțin în mod obișnuit o fereastră care se proiectează vertical prin panta din acoperiș.
Bariera de gheață și apă: o barieră de gheață și apă este un material hidroizolant autoaderat instalat de-a lungul streașinii, văilor, pereților laterali și a altor zone sensibile pentru a proteja împotriva deteriorării gheții și a ploii provocate de vânt.
Stâncă: o streașină este marginea inferioară a acoperișului care depășește peretele situat de obicei în primele trei picioare ale unui acoperiș.
Gura de aerisire: gurile de aerisire sunt gurile de admisie situate sub streașina acoperișului, care ajută la atragerea aerului rece și uscat în pod. Din nou, puteți utiliza calculatorul nostru de ventilație pentru a calcula cerințele de ventilație la mansardă și pentru a determina cât de multă ventilație de admisie ar fi nevoie pentru a ventila în mod corespunzător acoperișul și mansarda.
Acum, că sunteți familiarizat cu anatomia de bază a unui acoperiș, veți începe să observați lucarne și frontoane oriunde vă întoarceți. Mai important, veți fi echipat pentru a purta o conversație în cunoștință de cauză cu antreprenorul dvs. de acoperișuri, când va sosi momentul să obțineți un nou acoperiș.

Pentru a afla mai multe despre straturile de acoperiș și componentele care alcătuiesc un sistem complet de acoperiș, vizitați secțiunea site-ului nostru  sau adresați-vă contractantului pentru mai multe informații. Aveți nevoie de un antreprenor pentru acoperișuri? Găsiți un antreprenor de acoperișuri în apropierea dvs.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Suna Acum
0734 969 660