Montaj Acoperis – Reparatii Acoperisuri

Dacă obțineți un acoperiș nou sau construiți o adăugare pe casa dvs. care necesită spațiu suplimentar pentru acoperiș, atunci vă recomandăm să vă familiarizați cu unele dintre cele mai obișnuite modele de acoperiș și cu impactul acestora asupra alegerii materialelor de acoperiș.

Modele, forme și stiluri de acoperiș
În funcție de arhitectura unei case, un acoperiș poate reprezenta potențial 40% din exterior, jucând adesea un rol important în aspectul său general și atractivitatea acestuia. Deci, când va sosi momentul instalării unui nou acoperiș, veți dori să alegeți materiale pentru acoperiș și culori de șindrilă care funcționează bine cu forma și panta acoperișului, precum și să completeze designul exterior al casei dvs.

Înțelegerea performanței potențiale și a impactului de proiectare a diferitelor forme și pante ale acoperișului vă poate ajuta să decideți ce șindrilă și materiale de acoperiș sunt cele mai bune pentru casa dvs. atât din punct de vedere performant, cât și din punct de vedere estetic.

Sfat Pro: șindrila Montaje-Acoperisuri.Online® acoperă aproape toate tipurile de designuri de acoperiș, cu condiția ca panta acoperișului să îndeplinească cerințele minime subliniate. De la trei file până la șindrilele arhitecturale, Montaje-Acoperisuri.Online® oferă diferite tipuri de șindrilă pentru acoperișuri într-o gamă largă de culori care completează orice stil de acoperiș și exteriorul casei și sunt durabile pentru a vă proteja casa de elemente. Puteți „încerca” diferite șindrilele și culorile folosind vizualizatorul nostru Montaje-Acoperisuri.Online® pentru a vedea ce produse și culori vă plac cel mai bine pentru casa și tipul de acoperiș.

Panta acoperișului
Panta acoperișului dvs. are atât o funcție practică, cât și estetică. Apa din ploaie sau zăpadă, de exemplu, tinde să curgă sau să curgă mai repede pe un acoperiș abrupt. Panta acoperișului este exprimată într-un raport bazat pe proporțiile acoperișului.

Contractorii de acoperișuri pot folosi termenul 6 din 12 sau pot utiliza o versiune contractată, cum ar fi 6:12 sau 6/12. Ceea ce înseamnă acest lucru este că acoperișul se ridică 6 inci pe verticală la fiecare 12 inci (sau 1 picior) pe orizontală. Acest lucru poate fi tradus cu ușurință pentru orice număr. Un acoperiș cu o pantă de 4 în 12 se va ridica de patru inci pe verticală și de 12 inci pe orizontală.

De la niveluri plate până la înclinații abrupte, panta acoperișului casei dvs. poate ajuta la crearea unei siluete interesante.

Pe măsură ce alegeți materialele pentru acoperiș, rețineți că cu cât panta este mai abruptă, cu atât suprafața acoperișului este mai vizibilă de la sol, creând un impact și mai mare asupra esteticii designului exterior al casei dvs.

Majoritatea proprietarilor de case pot lăsa aceste calcule contractantului lor de acoperișuri. Cu toate acestea, este important să știm că Codul rezidențial internațional are cerințe minime specifice pentru pante pentru toate acoperișurile acoperișului, inclusiv șindrile de acoperiș din asfalt. Antreprenorul dvs. de acoperiș vă poate ajuta să alegeți alegerea potrivită pentru panta dvs.

Deși unele stiluri de acoperiș sunt construite în mod tradițional cu o anumită pantă, nu este o regulă grea și rapidă.

8 tipuri comune de acoperiș

 

Acoperis 2 ape

Gândește-te la primul tău desen creion al unei case. Sunt șanse să fi desenat un acoperiș cu două fronturi. Este practic un triunghi cu baza sprijinită deasupra casei și cele două părți ridicându-se pentru a se întâlni cu creasta. Pante pot varia drastic pe acoperișul frontonat, de la modele abrupte în stil cabană până la acoperișuri cu un grad ușor.

Gable este un stil de acoperiș extrem de popular și funcționează bine pe o varietate de modele de case. Puteți să-l imaginați cu frontoane frontale peste intrările dvs. sau puteți merge cu un design de fronton încrucișat care constă din două creste stabilite în unghi drept.

Acoperiș Gable tăiat
Acoperișul frontonat decupat are mai multe nume, inclusiv bullnose. Acoperișurile frontale tăiate sunt proiectate cu forma de bază a unui fronton, cu două laturi care se ridică pentru a întâlni o creastă, dar apoi împrumută un element de pe acoperișurile șoldurilor: vârfurile superioare sunt „îndoite”, creând șolduri mici la capetele creastei acoperișului .

Ilustrație de acoperiș Gable tăiată
Ilustrație de acoperiș Gable tăiată
Aceste șolduri oferă un detaliu arhitectural interesant caselor și ajută la prezentarea șindrilelor de înaltă performanță.

Acoperiș Gable olandez
Acoperișul cu două fronturi olandeze este un alt acoperiș în stil combinat, care folosește elemente de design atât pentru acoperișuri frontale, cât și pentru șolduri. Un acoperiș miniatural cu două fronturi sau „gablet” este așezat deasupra unui acoperiș tradițional de șold.

Ilustrație pe acoperiș cu două ape
Ilustrație pe acoperiș cu două ape
Porțiunea frontonară oferă proprietarilor de case spațiu sporit la mansardă și poate fi dotată chiar cu ferestre pentru a adăuga lumina soarelui.

Acoperiș Gambrel
Imaginați-vă un hambar roșu clasic, cu ornamente albe, și tocmai ați imaginat un acoperiș gambrel. Cele două laturi ale sale au câte două pante, una abruptă și una blândă. Designul permite utilizarea etajului superior, fie ca cameră la mansardă, fie ca pod. Adăugarea ferestrelor pe părțile laterale ale acoperișului gambrel poate aduce lumină naturală și poate crește utilizarea etajului superior.

Ilustrație de acoperiș Gambrel
Ilustrație de acoperiș Gambrel
Secțiunile abrupte ale acoperișurilor gambrel sunt foarte vizibile, astfel încât proprietarii de case ar trebui să ia în considerare cu atenție aspectul șindrilelor de acoperiș.

Hip Roof
Un acoperiș tradițional de șold este format din patru pante de lungime egală care se întâlnesc pentru a forma o creastă simplă. Există totuși variații, cum ar fi o jumătate de șold care are două laturi mai scurte cu streașină.

Ilustrație de acoperiș de șold
Ilustrație de acoperiș de șold
Dacă aveți un acoperiș șold, atunci este posibil să fi realizat deja că cea mai mare parte a acoperișului este vizibilă atunci când vă uitați la casă. Tipul și culoarea șindrilelor de acoperiș pe care le instalați pe un acoperiș de șold vor constitui o bucată mare din aspectul exterior general al casei dvs., deoarece este foarte vizibil.

Acoperiș de mansardă
Muzeul Luvru din Paris este un exemplu excelent al acoperișului de mansardă, care își ia forma clasică din arhitectura franceză. Acest design pe patru fețe cu pante duble are pante inferioare foarte abrupte, care pot fi plate sau curbate.

Ilustrație pe acoperiș de mansardă
Ilustrație pe acoperiș de mansardă
Deși acoperișul din mansardă își are originea în Franța, a devenit rapid popular în Statele Unite. Stilul le permite proprietarilor de case să folosească pe deplin povestea superioară, cu o abundență de spațiu interior la mansardă și mai multe ferestre și pare deosebit de atrăgător atunci când sunt adăugate lucarne.

Sfat Pro: Optarea pentru șindrilele arhitecturale într-o formă asemănătoare cu ardezia, precum șindrila Owens Corning® Berkshire®, poate îmbunătăți și mai mult estetica lumii vechi a acestui design de acoperiș.

Acoperiș de vărsat
Dacă preferați designul modern al casei, probabil că veți aprecia un acoperiș acoperiș. Acest stil „înclinat” seamănă cu jumătate dintr-un fronton tradițional. Deși a fost folosit de mult timp pentru pridvore și adăugiri, acoperișul acoperișului acum îmbracă întreaga structură pe construcții ultramoderne. Majoritatea acoperișurilor acoperite tind să aibă pante mai mici, cu 4 la 12 și sub cele mai frecvente, deși pante mai abrupte vor accelera scurgerea apei.

Ilustrație pe acoperiș
Ilustrație pe acoperiș
Casele cu acoperiș de vărsat tind să fie structuri unice care reflectă stilul și personalitatea proprietarilor. Acoperișurile acoperite permit niște oportunități interesante de amplasare a ferestrelor, de la rânduri mici de geamuri de sticlă direct sub acoperiș până la ferestre mari de pe partea din față a casei.

Acoperiș plat (acoperiș cu pantă joasă)
Când majoritatea oamenilor se gândesc la acoperișuri plate, centre comerciale cu benzi și complexe industriale îmi vin adesea în minte. Cu toate acestea, în perioada dintre 1945 și 1970, mulți arhitecți moderni de la mijlocul secolului au experimentat linii de acoperiș plate, creând case de vis pentru vedetele de cinema și oamenii de afaceri bogați. Acoperișurile plate se potriveau cu aspectul perioadei, amestecându-se cu mediul și oferind planuri mari de etaj. Unele case au o suprafață plană limitată, restul acoperișului având un design de fronton sau șold. În plus, unele adăugiri de case pot utiliza un acoperiș plat pentru a oferi spațiu de locuit suplimentar la etajul al doilea.

Ilustrație de acoperiș plat
Ilustrație de acoperiș plat
Rețineți că plat nu înseamnă cu adevărat plat – trebuie să existe o anumită înclinare pentru a permite drenarea apei.

Sfat Pro: Acoperișurile plate (cu pantă redusă) sunt deosebit de vulnerabile la scurgeri, deci trebuie să fie complet impermeabilizate și acoperite cu un material adecvat, cum ar fi un sistem de membrană bitum modificată SBS, auto-aderent, multi-strat, un PVC, TPO sau membrană de cauciuc.

Cum să alegeți șindrilele de acoperiș pentru tipul dvs. de stil de acoperiș?
Vă oferim o defalcare a formelor comune de acoperiș, care au, de asemenea, o varietate de subtipuri care pot fi îmbinate în stiluri combinate. Efectuați selecția corectă a șindrilelor depinde de dvs.

Conduceți prin cartiere, răsfoiți case online și iată

ok prin reviste pentru a găsi un stil de acoperiș și o culoare care să reflecte casa ta de vis.
Luați în considerare cartierul dvs. Veți avea posibilitatea de a vă amesteca în împrejurimile dvs. sau de a vă distinge – depinde de personalitatea dvs. și de obiectivele de design exterior.
În plus, pot exista coduri de construcție sau restricții HOA care vă limitează opțiunile, deci asigurați-vă că faceți cercetările înainte de a începe orice proiect.
Șindrilele Owens Corning® pot fi utilizate pe toate tipurile de acoperiș, cu excepții limitate de la anumite pante de acoperiș. Utilizați culoarea acoperișului și instrumentele de design de la Owens Corning pentru a vedea cum ar putea arăta acoperișul dvs. într-o varietate de stiluri și culori de șindrilă și să vă ajute să coordonați acoperișul cu exteriorul casei dvs.

După ce ați găsit aspectul dorit, discutați cu un antreprenor cu experiență independent în acoperiș din Owens Corning Contractor Network din apropierea dvs. Acestea vă pot ajuta cu alegerea șindrilelor adecvate pentru proiectarea acoperișului și vă pot oferi o estimare împreună cu oportunități de finanțare a acoperișului.

Suna Acum
0734 969 660